Diensten

Services

Carya heeft onder meer ervaring met kalibratie-, datalog-, monitoring- en vision-applicaties, maar ook met software-ontwikkeling en hardware-ondersteuning voor de besturing van productprototypes.

Projecten

Pilot plants

Carya gebruikt verschillende (in huis ontwikelde) tools om de softwarebesturing van een pilot plant op een standaardwijze te bouwen. (Her)gebruik van bestaande of specialistische meet- en regelapparatuur is vanwege de flexibiliteit van de programmeeromgeving LabVIEW meestal geen probleem.

Monitoring/ Procesbewaking/ Logging/ Rapportage

Carya ontwikkelt diverse applicaties voor (remote) monitoring en procesbewaking, onder meer met opstellingen in windmolenparken, langs spoorwegen en bijvoorbeeld ten behoeve van vibratiemonitoring in fabriekshallen. Wij loggen data naar bestand en database. Carya heeft onder meer ervaring met de databases Microsoft Access, Microsoft SQL Server, MySQL en SQLite.

Carya heeft ook ervaring met communicatie met Siemens PLCs via Profinet.

Kastenbouw

Naast de softwareontwikkeling kan Carya de benodigde hardware ook voor u inbouwen in een besturingskast of koffer. De sensoren en actuatoren worden aangesloten op uw hardware.

Carya Automatisering, kastenbouw

Bij dit turn-key opleveren hoort ook documentatie, inclusief bedradingsschema.

Technologieën

Data-acquisitie

Bij data-acquisitie, kortweg het binnenhalen van meetdata van bijvoorbeeld temperatuur, druk, flow, spanning, stroom, enz., is het van belang dat de meethardware goed aansluit aan de eisen van de programmatuur. Meetdata kan zowel analoog als digitaal (RS232/485, Modbus, GPIB, Foundation Fieldbus, Profibus, Profinet, OPC, etc.) worden binnengelezen.

Carya Automatisering, data-acquisitie

‘Signal conditioning’ en ‘filtering’ zijn naast sample snelheid en ‘buffering’ voor Carya vertrouwde begrippen.

Procesbesturing

Bij procesbesturing komen onder andere controlestructuren als PID en Fuzzy logic voor. Carya past zowel aansturing via hardware controllers toe als aansturing met softwarematige regellussen. Besturing via software in combinatie met moderne hardware biedt Carya de mogelijkheid processen te regelen met cyclustijden van tientallen tot honderdsten van seconden.

Vision

Carya ontwikkelt vision applicaties voor verschillende toepassingen, zoals de automatisering van uw kwaliteitscontrole. Daarbij worden gegevens (objecten) uit camerabeelden verwerkt tot voor de gebruiker hanteerbare grootheden die als input voor opvolgende processen kunnen dienen.

Visualisatie (HMI)/ Logging/ Rapportage

Carya realiseert voor u een gebruikersinterface op maat. Zo begrijpen wij dat de interface van een onderzoeksopstelling meer vrijheidsgraden vereist dan die van een productieapplicatie.